30.03.2016 10:24

Druk op Dunga neemt toe na gelijkspel Brazilië

Dunga moet vrezen voor zijn baan als bondscoach van Brazilië. De Brazilianen slaagden er in de nacht van dinsdag op woensdag niet in om Paraguay te verslaan. Dankzij twee late doelpunten sleepte de Seleção nog een gelijkspel uit het vuur. Brazilië staat nu zesde in de WK-kwalificatiegroep.

De Paraguayanen namen in eigen land na veertig minuten spelen de leiding door een goal van Dario Lezcano. Edgar Benítez zorgde er met de 2-0 vlak na rust voor dat Paraguay mocht hopen op drie punten. Doordat Ricardo Oliviera tien minuten voor tijd en Dani Alves in de slotminuut nog namens de Brazilianen scoorden, hielden beide landen echter één punt aan de wedstrijd over.

In de Zuid-Amerikaanse groep plaatsen vier landen zich direct voor het WK van 2018 in Rusland. Uruguay, Ecuador, Argentinië en Chili bezetten op dit moment de eerste vier plekken. Brazilië heeft nog twaalf wedstrijden om de schade te herstellen, maar dan moet het team van Dunga wel beter voor de dag komen dan tegen Paraguay. Afgelopen zaterdag speelde Brazilië eveneens met 2-2 gelijk. Toen was Uruguay de tegenstander.