30.03.2016 20:55

Newcastle moet nu ook reservedoelman missen

Rob Elliot, de doelman van Newcastle United, is maandenlang uit de roulatie doordat hij tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ierland en Slowakije in Dublin een zware knieblessure opliep.

Zijn werkgever maakt op de officiële website bekend dat hij enkele maanden buitenspel zal staan, hetgeen betekent dat hij Newcastle niet meer zal kunnen helpen in hun strijd tegen degradatie en ook op het EK een plek onder de Ierse lat wel uit zijn hoofd kan zetten. De timing kan gerust rampzalig genoemd worden, daar de club ook Tim Krul al door een langdurige blessure moet missen.

Trainer Rafa Benitez heeft derhalve de optie om jongeling Karl Darlow onder de lat te zetten voor de laatste acht wedstrijden van het seizoen. Verschillende media in Engeland suggereerden overhaast dat de club zou gaan proberen om een keeper te huren, maar aangezien Darlow en ook Fred Woodman allebei doelmannen zijn met een profcontract op St. James’ Park en geen van hen geblesseerd is, zal de club hiervoor geen toestemming krijgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner