30.03.2016 22:09

Voetbalbonden dreigen Grieken te weren

Felipe Pardo maakt vlak voor tijd de 2-1 van Olympiakos in het Champions League-duel met Dinamo Zagreb. (04-11-2015)
Felipe Pardo maakt vlak voor tijd de 2-1 van Olympiakos in het Champions League-duel met Dinamo Zagreb. (04-11-2015)

Griekse ploegen moeten vrezen uitgesloten te worden van internationale toernooien van UEFA en FIFA. Een bijeenkomst tussen vertegenwoordigers van deze bonden en de Griekse regering leverde woensdag niets op.

Het pijnpunt is het feit dat de Griekse beker geannuleerd is door de Griekse regering, naar aanleiding van supportersgeweld in de wedstrijd in de halve finale tussen Olympiakos Piraeus en PAOK Saloniki. Die maatregel is wat de UEFA en FIFA betreft volkomen onacceptabel.  PAOK kreeg vijf punten aftrek, een boete van 100.000 euro en moet drie thuisduels achter gesloten deuren afwerken.

De FIFA en UEFA zijn niet onder de indruk en zijn van mening dat, indien de Griekse politiek daadwerkelijk maatregelen wil nemen, het alle vormen van competitief voetbal in het land stop moet zetten. De bonden bieden de Griekse regering nog een week de tijd om van gedachten te veranderen, maar zijn daarover weinig hoopvol gestemd. Als dat inderdaad niet gebeurd, zouden sancties voor clubteams en de nationale ploeg daadwerkelijk aan de orde kunnen komen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner