31.03.2016 19:10

UEFA sluit Dnipro uit van Europees voetbal

De Europese voetbalbond heeft de Oekraïense voetbalclub Dnipro Dnipropetrovsk voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal. De club heeft de financiële regels overtreden, meldde de UEFA donderdag.

Dnipro speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de Europa League, maar verraste vorig seizoen met een plek in de finale van de Europa League. De club stootte door richting de eindstrijd, door onder andere Ajax in een tweeluik te verslaan. In de finale bleek Sevilla echter te sterk.

De UEFA treedt de laatste paar seizoenen steeds strenger op rondom de regelgeving van de financial fair play. Clubs mogen volgens het reglement niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt. Eerder werden ploegen als Manchester City en Paris Saint-Germain al berispt, aan het begin van de huidige maand werd het Galatasaray van Wesley Sneijder en Ryan Donk voor twee seizoenen verbannen uit Europa. De Europese voetbalbond kan waarschuwen, boetes uitdelen, het maximale spelersinschrijvingen voor een club verlagen en dus ook overgaan tot volledige uitsluiting.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner