31.03.2016 20:45

Acht duels schorsing voor nieuw bijtincident

Souleymane Doukara zal acht wedstrijden toe moeten kijken bij Leeds United, nadat de spits van de club schuldig is bevonden aan het bijten van zijn tegenstander. Het incident stond niet op de beelden, maar slachtoffer Amorebieta overtuigde de voetbalbond.

Het incident vond al plaats op 23 februari, tijdens de wedstrijd tussen Leeds United en Fulham. Op beelden is te zien dat Amorebieta, international van Venezuela, op de grond ligt, zonder dat de bal in de buurt is geweest. Doukara speelt de vermoorde onschuld, maar het slachtoffer probeert aan de scheidsrechter een grote bijtwond te laten zien.

Arbiter Kevin Wright was echter niet te overtuigen en deelde zelfs een gele kaart uit aan Amorebieta, die later in de wedstrijd ook nog tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Een maand later heeft het recht echter alsnog gezegevierd, want Doukara werd door de Engelse voetbalbond voor acht wedstrijden geschorst.

In het vorige bijtincident in Engeland speelden Luis Suárez (Liverpool) en Branislav Ivanović (Chelsea) de hoofdrollen. De Uruguayaan, inmiddels in dienst van FC Barcelona, kreeg toen ook een lange schorsing.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner