01.04.2016 15:21

PEC Zwolle breekt contract van Marinus open

Stef Nijland (l.) maakt na een halfuur spelen ook het tweede doelpunt van PEC Zwolle tegen De Graafschap. Hij viert de 2-0 samen met Wouter Marinus. (05-03-2016)
Stef Nijland (l.) maakt na een halfuur spelen ook het tweede doelpunt van PEC Zwolle tegen De Graafschap. Hij viert de 2-0 samen met Wouter Marinus. (05-03-2016)

Wouter Marinus blijft voorlopig voor PEC Zwolle behouden. De Zwollenaren maken vrijdag via de officiële kanalen dat het contract van de 21-jarige middenvelder is opengebroken en verlengd tot medio 2019.

PEC Zwolle maakte onlangs al bekend dat Marinus in ieder geval volgend seizoen in Zwolle speelt. "Hier in Zwolle heb ik het ontzettend naar mijn zin. Niet alleen met mijn medespelers, maar ook met de trainers, supporters en de mensen op kantoor en in het spelershome kan ik het hartstikke goed vinden. Ik zit hier dan ook echt op mijn plek", aldus Marinus. "Mijn doel voor de komende periode is de lijn doorzetten, die ik dit seizoen heb ingezet. Daarbij hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en belangrijk te zijn voor het team."

Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp maakt Marinus een uitstekende ontwikkeling door. "Met zijn drive en manier van spelen is hij van grote waarde voor ons team. Het is niet voor niets dat Wouter de middenvelder is met de meeste speelminuten dit seizoen. Zijn contractverlenging heeft hij dan ook oprecht afgedwongen."

Marinus maakte in de zomer van 2014 de overstap van sc Heerenveen naar PEC Zwolle. De middenvelder maakte in de eerste wedstrijd van dit seizoen zijn debuut en wordt sindsdien bijna altijd door Ron Jans gebruikt. Hij maakte in 26 van de 28 competitiewedstrijden speelminuten en scoorde drie keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner