01.04.2016 19:05

"Nederlands-Belgisch WK-bid was kansloos"

Sepp Blatter tijdens de WK-kwalificatieloting. (25-07-2015)
Sepp Blatter tijdens de WK-kwalificatieloting. (25-07-2015)

Het WK-bid van Nederland en België had geen kans van slagen. Dat zegt voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter in gesprek met de NOS. "Jullie hadden geen kans, omdat jullie een dubbele kandidatuur hadden", aldus de tachtigjarige Zwitser.

Nederland en België probeerden het WK van 2018 binnen te halen, maar het eindtoernooi werd in 2010 toegewezen aan Rusland. Ook Engeland en een gezamenlijk bid van Spanje en Portugal waagden een poging om het WK te organiseren.

Blatter beweert dat na het WK van 2002, dat werd georganiseerd door Japan en Zuid-Korea, duidelijk was dat het toernooi nooit meer door twee landen zou worden georganiseerd. Volgens Blatter wisten ook de kandidaten hiervan. "Ja, dat wist men, omdat we dat na 2002 besloten hadden. Niet meer een dubbele kandidatuur. Ook Spanje en Portugal hadden geen kans."

"Je hebt altijd landen die stoer willen doen en het toch proberen. Dat geldt ook voor Spanje en Portugal", vervolgt de Zwitser. De KNVB zegt dat de lezing van Blatter niet klopt. "Als we het idee hadden gehad dat we geen kans maakten, dan hadden we het niet gedaan. Dat is zonde van de tijd, de moeite en het geld. Maar dat signaal was niet zo bij de KNVB bekend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner