02.04.2016 11:16

Feyenoord wil beloften wel in betaalde voetbal

Feyenoord is teruggekomen op het besluit om de beloften buiten het betaalde voetbal te laten. Trainer Giovanni van Bronckhorst geeft toe dat hij de talenten van zijn club graag uit ziet komen in bijvoorbeeld de Jupiler League.

De plannen voor een nieuwe competitie, genaamd de Tweede Divisie, zijn inmiddels in een vergevorderd stadium en vanaf volgend seizoen moeten meerdere beloftenelftallen de stap naar het betaalde voetbal maken. De nieuwe competitie komt onder de Jupiler League te staan, waarna het ook mogelijk is om vanuit de Jupiler League te degraderen naar het amateurvoetbal. Andersom is promotie naar de Jupiler League en zelfs de Eredivisie ook een mogelijkheid.

"Een elftal in de Jupiler League is gewoon het meest ideale scenario", stelt Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. Een opmerkelijke uitspraak, aangezien Feyenoord tijdens het officieel maken van de ideeën rondom de nieuwe competitie de boot nog afhield. "Destijds hebben we besloten niet in te stromen op dat niveau, vooral om financiële redenen. Maar je moet jaarlijks bekijken wat het beste is", stelt de eindverantwoordelijke in Rotterdam.

Ajax, FC Twente en PSV hapten enkele jaren geleden wel toe, door hun beloftenelftallen in te laten stromen in de Jupiler League. FC Twente heeft de talenten inmiddels teruggetrokken vanwege het financiële aspect, maar in Amsterdam en Eindhoven is men meer dan tevreden over de participatie in de Jupiler League. Nu Feyenoord is teruggekomen op het besluit, is het niet ondenkbaar dat de ploeg alsnog wordt opgenomen in de voetbalpiramide. 

Het is nog niet bekend waar de beloftenploegen volgend seizoen komen te spelen. Eén beloftenploeg maakt de stap naar de Jupiler League, via een ingewikkelde constructie. Daarbij worden de prestaties van het huidige seizoen meegenomen, maar wordt ook gekeken naar het verleden van de beloften en van de jeugdteams. Uiteindelijk komen beloftenploegen terecht in de Jupiler League, de Tweede Divisie, de Topklasse en de Hoofdklasse. Beloftenteams van clubs die niet meedoen met de voetbalpiramide, blijven in de beloftencompetitie spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner