02.04.2016 22:52

Van den Brom: "Weer op de feiten gedrukt"

Met een harde les thuis tegen PSV (2-4) is AZ zaterdagavond duidelijk gemaakt dat er nog een stap gezet moet worden om aan te sluiten bij de traditionele top drie. "We zijn voor de derde keer tegen de top drie met de neus op de feiten gedrukt", concludeerde trainer John van den Brom. "De stap die we heel graag willen zetten, hebben we nog niet gemaakt. Dat is een harde conclusie, maar ook een mooie uitdaging."

De trainer baalde vooral dat zijn ploeg er voor de supporters niet langer een mooie wedstrijd van kon maken. AZ blijft door het verlies staan op de vierde plaats en wil die vasthouden en wellicht nog een plaatsje stijgen.

Van den Brom is hoopvol dat die missie slaagt. "Het kán, omdat we ervan uitgaan dat we volgende week weer compleet zijn. We kunnen dan weer ons eigen, vertrouwde spel spelen."

Van den Brom gaf toe dat hij zaterdagavond ook hele mooie dingen zag in zijn geïmproviseerde elftal. Als voorbeeld noemde hij zijn achttienjarige linksbuiten Levi Garcia die betrokken was bij veel kansen van AZ. "Daar gaan we nog veel plezier van beleven."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner