03.04.2016 19:29

De Boer had kippenvel bij eren van Cruyff

Ajax-PEC Zwolle (3-0) stond vooral in het teken van Johan Cruyff. Ajax won gemakkelijk, waardoor volgens Ajax-trainer Frank de Boer Cruyff in alle waardigheid geëerd kon worden.

"Het was een waardig afscheid voor Johan Cruyff", begint De Boer zijn verhaal tegen FOX Sports. "Ik had kippenvel. In dat opzicht is het wel prettig dat het een redelijk makkelijke wedstrijd was."

Arek Milik bewees weer zijn waarde met twee doelpunten. De Poolse spits werd door De Boer geregeld op de bank gezet. "Hij speelt bij een topclub en dan moet je presteren. Nu heb ik geen twijfels om hem in de spits te zetten. Hij heeft ook geen concurrent, dat voordeel heeft Milik. Hij is ook mijn topscorer aller tijden bij Ajax."

Ajax legde een aardige eerste helft op de mat, maar het tweede bedrijf was erg saai. De Boer is dan ook gematigd tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hebben degelijk gespeeld. Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Zij zetten gelijk druk, waardoor we de tweede bal moeten winnen. Daar moeten de middenvelders op anticiperen. Toen dat goed gebeurde vielen gelijk onze goals."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner