05.04.2016 14:44

Neuer op zijn hoede voor Portugese aanval

Manuel Neuer is op zijn hoede voor de aanvallers van SL Benfica. Met Bayern München speelt hij tegen de Portugezen in de Champions League. Hoewel Bayern favoriet is, blijft Neuer met beide benen op de grond.

Neuer heeft vooral een slecht gevoel bij aanvallers Jonas en Kostas Mitroglou. "Samen hebben ze dit seizoen al 48 doelpunten gemaakt, we moeten oppassen", aldus de Duitse doelman die als doel heeft om ze van het scoren af te houden. "Het is voor ons zaak de nul te houden."

Hoewel Benfica wordt gezien als één van de mindere ploegen die nog actief is in de Champions League, heeft Neuer daar een andere mening over. "Het worden twee zware duels. Benfica zal hoog druk zetten en ongetwijfeld proberen een doelpunt te maken. Wij moeten profiteren van de ruimte die we daardoor krijgen."

Niet alleen Neuer is op zijn hoede, zijn trainer Pep Guardiola is dat ook. "k weet precies waarom Benfica in de kwartfinales staat: omdat ze een geweldige ploeg hebben. Hun achterhoede is één van de sterkste van Europa. En ik vind middenvelder Renato Sanches op dit moment met afstand het grootste talent op de Europese velden. Ik ben zeer onder de indruk van Benfica. Het wordt voor ons een heel zware wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner