06.04.2016 10:09

Luis: "Barcelona wordt beschermd door UEFA"

Na ruim een half uur spelen krijgt Fernando Torres zijn tweede gele kaart in de kwartfinale tegen Barcelona. (05.04.2016)
Na ruim een half uur spelen krijgt Fernando Torres zijn tweede gele kaart in de kwartfinale tegen Barcelona. (05.04.2016)

Tien man van Atlético Madrid moesten in de tweede helft toezien hoe Luis Suárez Barcelona naar een 2-1 overwinning schoot. Het optreden van de scheidsrechter zorgde voor vele vraagtekens bij verdediger Filipe Luis. Volgens hem mag Barcelona niet verliezen van de UEFA.

"Ik heb wel eens gezegd dat Messi in Spanje wordt beschermd door scheidsrechters en journalisten", zei de verdediger van Atlético direct na de wedstrijd tegen de Spaanse media. "Maar hetzelfde zeg ik nu over heel Barcelona in de Champions League. Het is kennelijk een ramp als ze worden uitgeschakeld. Dat wil de UEFA niet. In de competitie kreeg ik een rode kaart voor een trap die ik aan Messi gaf. Maar wat moet Barcelona doen om rood te krijgen?"

Die laatste opmerking was bedoeld voor de gevierde man aan de kant van Barcelona, Luis Suárez. De Uruguayaan trapte na in richting van Juanfran. Ook duwde de oud-Ajacied Luis met een arm naar de grond. Hij kreeg slechts één gele kaart dinsdagavond. Terwijl Atlético Madrid wel met tien man verder moest nadat Fernando Torres zijn tweede gele kaart kreeg in de eerste helft. "Een veel te zware beslissing", was het oordeel van Luis over de straf die de Duitse arbiter Felix Brych uitdeelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner