06.04.2016 12:12

Ramires: "Hiddink de reden dat ik wegging"

Ramires is de held nadat hij Chelsea op 1-0 kopt. (31.10.2015)
Ramires is de held nadat hij Chelsea op 1-0 kopt. (31.10.2015)

Ramires was niet blij met de komst van Guus Hiddink naar Chelsea. Dat was ook de hoofdreden voor zijn winterse transfer naar Jiangsu Suning in China. "Hiddink zette mij er zomaar naast."

"Het was niet alleen omdat ik een goede relatie had met José Mourinho", begint Ramires zijn verhaal in The Sun. "Maar toen hij de leiding nog had, wist ik dat er een kans was dat ik zou spelen. De strijd om een plek in het team was een open strijd. Maar toen Hiddink kwam, haalde hij mij zonder reden uit de ploeg."

De reden voor zijn reserverol heeft de Braziliaanse middenvelder nooit gekregen: "Ik kon niet begrijpen waarom, omdat ik goed had gespeeld en hard had gewerkt voor de ploeg, terwijl we in een lastige periode zaten. Ik beviel Hiddink blijkbaar niet en hij besloot heel hard dat ik geen kans kreeg om te vechten voor mijn plek in het team. Het werd allemaal heel moeilijk voor mij toen Hiddink kwam en ik weet niet waarom. Het was me duidelijk dat ik geen kans meer zou krijgen."

"Maar ik heb nog altijd niks tegen Chelsea of tegen Hiddink", benadrukt Ramires. "Ik ben fan van de club en wil dat ze terugkeren in de Champions League. Ik vertrok liever bij Chelsea dan dat ik als reserve voor onrust zou zorgen. Zo ben ik niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner