06.04.2016 13:48

Konterman blij met terugkeer van Old Firm

Bert Konterman zit in de dug-out bij FC Twente tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Willem II (28-02-2014).
Bert Konterman zit in de dug-out bij FC Twente tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Willem II (28-02-2014).

Bert Konterman, in het verleden speler van Glasgow Rangers (tegenwoordig Rangers FC) is blij met de terugkeer van The Old Film. Rangers werd dinsdagavond kampioen en speelt volgend seizoen weer tegen Celtic.

Rangers werd in 2012 teruggezet naar de vierde divisie in verband met het faillissement van de club. "Of het nou in de vierde divisie was, of zoals dit seizoen in het Championship. Dat is uniek in de wereld. Terwijl Celtic nu gemiddeld maar twintigduizend fans trekt naar thuiswedstrijden. De tweede ring is daar, bij afwezigheid van Glasgow op het hoogste niveau, gewoon leeg. Gekkenhuis", aldus Konterman tegenover Voetbal International.

Volgend seizoen staat The Old Firm weer op het programma. "In mijn tijd werd die wedstrijd in 53 landen live uitgezonden. Dat is dus bijna over heel de wereld. Die rivaliteit komt weer terug en dat verdienen de Schotten", aldus Konterman, die ziet dat Rangers een goede selectie heeft. "Veel jonge jongens, een mooie middengroep en de Kenny Millers (36-jarige spits, red.) van deze wereld. Ze zullen nog wat versterkingen halen, maar ik weet zeker dat ze vanaf het begin weer direct bovenin mee gaan doen. Deze club is groter dan Ajax en Feyenoord. Ze hebben de schouders eronder gezet toen het faillissement een feit was en zijn nu alweer terug, zoals Juventus al eens flikte toen ze na een schandaal werden teruggezet naar de Serie B."

"Iedereen bij Rangers hunkerde naar het Premiership, zoals het Premiership hunkerde naar Rangers. Ook clubs als Aberdeen zijn blij met dit kampioenschap, want ook zij krijgen meer inkomsten door de vaste Rangers-fanschare die zij weer mogen ontvangen. De Schotse media zullen er straks al gauw weer opduiken en Rangers en Celtic tegen elkaar uitspelen. Iedereen gaat hiervan genieten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner