08.04.2016 15:30

Ajax en Real Madrid eren Cruyff met wedstrijd

Real Madrid en Ajax houden op 5 juni een benefietwedstrijd ter ere van Johan Cruyff. In de Corazón Classic Match nemen Real Madrid-legendes het op tegen een aantal spelers van het Ajax uit 1995.

Volgens VI zijn Leo Beenhakker en Sjaak Swart de coaches van de succesploegen. De basis van de Amsterdammers zal gevormd worden door onder meer Edwin van der Sar, Ronald de Boer, Clarence Seedorf, Michael Reiziger, Edgar Davids, Finidi George en Jari Litmanen. Met deze ploeg wist Ajax in 1995 de Champions League te veroveren. Ook oud-Ajacieden als Richard Witschge, Rob Witschge en Simon Tahamata zijn van de partij.

Ook Real Madrid heeft een aantal iconen opgeroepen voor het duel. Onder meer David Beckham, Zinédine Zidane, Roberto Carlos, Luís Figo, Fernando Hierro en Raúl zullen aan de aftrap verschijnen namens De Koninklijke.

Ondanks dat Johan Cruyff een clubicoon was van aartsvijand FC Barcelona, zal de wedstrijd in het Santiago Bernabéu in het teken staan van de nummer 14. Op 5 juni 2016 staat de wedstrijd gepland in Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner