09.04.2016 10:52

'Marquinhos transfereert naar FC Barcelona'

Marquinhos stapt na dit seizoen zo goed als zeker over van Paris Saint-Germain naar FC Barcelona. De Braziliaanse verdediger zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Spaanse grootmacht.

Goal meent te weten dat de verdediger en Barcelona een akkoord hebben bereikt tijdens gesprekken die zouden zijn gevoerd in Madrid. Paris Saint-Germain is echter niet van plan om de mandekker makkelijk te laten gaan en verlangt dus een miljoenenbod. Barcelona zou bereid zijn 45 miljoen euro te betalen, maar dat bedrag kan oplopen tot vijftig miljoen euro.

De 21-jarige stopper kan bij Barcelona een jaarsalaris van ongeveer 4,5 miljoen euro verdienen. Bovendien ontvangt Marquinhos bij het ondertekenen van het contract een bonus van 3 miljoen euro. Het komt pas zover als de clubs onderling ook een akkoord hebben bereikt. Tot die tijd moet Marquinhos afwachten.

De Braziliaan heeft nog tot de zomer van 2019 een contract in Parijs. De club wil graag door met de verdediger en zal er alles aan doen om Marquinhos langer aan de club te binden. De zaakwaarnemer van de verdediger, Giuluano Bertolucci, ontkent in ieder geval contact te hebben gehad met Barcelona.

Marquinhos is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdstad van Frankrijk. In de Ligue 1 kwam hij dit jaar 23 keer in actie en deed dat veertien keer als basisspeler. Zijn basisplaats had hij vooral te danken aan de intern geschorste Serge Aurier, maar de Ivoriaan is inmiddels weer in genade aangenomen. Zodoende stond niet Marquinhos, maar Aurier woensdag in de basis tegen Manchester City in het kader van de kwartfinale van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner