10.04.2016 10:08

De Boer erkent tactische fout tegen Cambuur

Daley Sinkgraven (l.) en trainer Frank de Boer (r.) verlaten tevreden het veld van De Kuip na het gelijkspel van Ajax tegen Feyenoord. (08-11-2015)
Daley Sinkgraven (l.) en trainer Frank de Boer (r.) verlaten tevreden het veld van De Kuip na het gelijkspel van Ajax tegen Feyenoord. (08-11-2015)

Frank de Boer was opgelucht dat zijn ploeg met 0-1 won bij Cambuur zaterdagavond al ging het met de grootst mogelijke moeite. De trainer erkende wel dat hij eigenlijk een andere formatie had moeten spelen met zijn team.

"Ook tegen het 4-4-2-systeem dat Cambuur hanteerde, spelen we niet zo vaak. Het was ook afwachten hoe ze zouden spelen. Tegen deze speelstijl wil je met drie man achterin spelen, dus nu schoven we Dijks naar het middenveld", geeft de oefenmeester van de Amsterdammers aan op de website van zijn club.

Dijks speelde daar enigszins ongelukkig, maar dat was niet de fout van de vleugelverdediger. "Dat is hij (Dijks, red.) ook niet gewend. Achteraf had ik daar liever een middenvelder als Sinkgraven willen hebben staan." Door een doelpunt van aanvoerder Davy Klaassen nam Ajax toch de drie punten mee naar huis.

"We kenden een stroef eerste uur. Daarna hadden we het moeten afmaken. Het was lastig op kunstgras. We trainen er nooit op en de ballen stuiteren toch echt anders", meende De Boer. Door de overwinning blijft Ajax aan kop in de Eredivisie. Het houdt een voorsprong van twee punten op PSV, aangezien de Eindhovenaren zaterdagavond ook wonnen met 2-0 van Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner