10.04.2016 15:29

Dijks over kleine winst: "Dit is even goed"

Davy Klaassen (m.) neemt zijn ploeg bij de hand en zorgt ervoor dat Ajax in de eerste helft van het duel met AZ op 2-0 komt. (28-02-2016)
Davy Klaassen (m.) neemt zijn ploeg bij de hand en zorgt ervoor dat Ajax in de eerste helft van het duel met AZ op 2-0 komt. (28-02-2016)

Mitchell Dijks denkt dat het goed is dat Ajax moeizaam van Cambuur wist te winnen. De Amsterdammers wisten met pijn en moeite 0-1 te winnen en de linksback denkt dat het goed voor de ploeg is.

Dijks bedoelt daarmee dat Ajax nu weer met beide benen op de grond staat. "Dit was misschien wel even goed", zegt Dijks tegen Ajax Life. "We hadden 3-0, 4-0 kunnen winnen. Maar misschien is het wel goed dat het vandaag moeizaam ging. Dat heeft onze ogen wel geopend. We moeten nog vier wedstrijden vol aan de bak."

Tegen Cambuur had Dijks een andere rol dan gebruikelijk. De linksback moest daar wel aan wennen. ""Ik had een wat andere rol omdat Cambuur met twee spitsen speelde. Daardoor stond ik meer als linkshalf", legt hij uit. "Ik wil hierbij wel laten weten dat ik respect heb voor middenvelders. Ik liep de eerste twintig minuten echt als een kip zonder kop rond, ik was echt kapot."

In de slotfase had Ajax nog de kans om 0-2 te maken. Dijks legde af op Arek Milik, maar de Pool miste. "Ik zei al tegen Arek: Dat rechterbeen van je gaan we trainen. Daar moest hij wel om lachen. Hij doet altijd alles goed, en precies bij mijn voorzet verprutst hij het, haha."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner