10.04.2016 18:11

Napoli wint en houdt titelstrijd spannend

Lorenzo Insigne maakte vanaf de strafschopstip de 2-0 bij Napoli - Hellas Verona en kust het clubembleem van de club uit Napels. (10-04-2016)

De Italiaanse titelstrijd is nog niet voorbij. Nummer twee Napoli maakte zondag geen fout tegen Hellas Verona, dat stijf onderaan staat in de Serie A. Zonder de geschorste Gonzalo Higuaín won Napoli met 3-0 van de hekkensluiter.

Napoli had weinig moeite met Hellas Verona, dat met Urby Emanualson als basisspeler aan de wedstrijd begon. Manolo Gabbiadini opende na iets meer dan een halfuur spelen de score. Nadat Samuel Souprayen met rood van het veld werd gestuurd, zorgde Lorenzo Insigne vanaf de strafschopstip ervoor dat Napoli met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in ging. José Callejón tekende in de tweede helft nog voor de 3-0.

Het gat tussen Juventus en Napoli bedraagt met nog zes wedstrijden te spelen zes punten. De Oude Dame is de grote favoriet, maar neemt het nog wel op tegen onder meer Lazio Roma (thuis) en Fiorentina (uit).