13.04.2016 09:47

De Boer scherp: "We moeten op ons best zijn"

Frank de Boer wil dat zijn Ajax meer naar voren speelt in het duel met Excelsior. (21-02-2016)
Frank de Boer wil dat zijn Ajax meer naar voren speelt in het duel met Excelsior. (21-02-2016)

Vier wedstrijden, vier finales. Het is een voetbalcliché, maar het gaat wel op voor Ajax. Sluiten de Amsterdammers de komende speelrondes winnend af, dan veroveren zij de landstitel. Trainer Frank de Boer eist dat zijn spelers gefocust zijn en zich volledig richten op het voetbal.

Zondag treft Ajax in de Amsterdam ArenA FC Utrecht. "Het is een goede tegenstander, waar we het normaal gesproken lastig tegen hebben. Dat was ook te zien in de uitwedstrijd, waar we weinig kansen hebben gecreëerd. We moeten deze wedstrijd winnend afsluiten, maar dat zal een karwei worden. FC Utrecht staat goed georganiseerd, dat heeft de trainer goed voor elkaar. We moeten op ons best zijn om Utrecht te verslaan."

In gesprek met Ajax TV vertelt De Boer dat iedereen continu het besef moet hebben waar het om gaat: de landstitel. "Niet dat je achteraf denkt dat je niet honderd, maar 98 procent hebt gegeven. Die twee procent kan in topsport het verschil maken. Daar moeten wij als staf bovenop zitten. Maar dat geldt ook voor de spelers zelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner