13.04.2016 19:07

Benzema neemt definitief geen deel aan EK

Karim Benzema gaat definitief niet mee met Frankrijk naar het EK 2016, dat maakte de aanvaller van Real Madrid zelf bekend op zijn Twitter. Benzema raakte in opspraak vanwege een afpersingszaak, waarin Mathieu Valbuena het slachtoffer was.

"Helaas voor mij en degene die mij altijd gesteund hebben, ik zal niet worden geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk", schreef de Franse spits vanmiddag op Twitter. Zodoende kost de sekstape de 28-jarige aanvaller dus het eindtoernooi in eigen land. In november bekende Benzema zijn betrokkenheid in de zaak.

De aanvaller van Real Madrid, die al 81 interlands speelde voor het Franse nationale team, had aangegeven dat er een sekstape van Valbuena bestond. De middenvelder moest daarop honderdvijftigduizend euro betalen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt zou worden.

De Franse voetbalbond gaf tekst en uitleg over de beslissing om Benzema thuis te laten. "Sportieve prestaties zijn belangrijk, maar niet doorslaggevend. Het vermogen van spelers om samen te werken als een eenheid telt ook mee."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner