15.04.2016 11:16

Peters: "Wij moeten winnen van FC Twente"

Jan Vreman (r.) toont zijn passie als hij spits Cas Peters instructies geeft tijdens De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)
Jan Vreman (r.) toont zijn passie als hij spits Cas Peters instructies geeft tijdens De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)

Cas Peters moet zijn warme gevoelens richting FC Twente vrijdagavond uitzetten. De speler van De Graafschap weet dat een goed resultaat tegen de Tukkers nodig is om met zijn club degradatie te ontlopen.

"Sterker nog, ik denk dat je kunt stellen dat we moeten winnen", erkent Peters in gesprek met De Telegraaf. De voorsprong van de ploeg uit Doetinchem bedraagt slechts één punt met nog een zwaar programma voor de boeg.

Cambuur ontvangt Willem II en Excelsior en gaat nog op bezoek bij NEC en PSV. "Wij spelen hierna bij FC Utrecht en AZ, terwijl Ajax naar Doetinchem komt", vertelt Peters. "Een heel lastig programma. Als we van FC Twente winnen zetten we een heel grote stap richting de play-offs, want ik zie Cambuur geen twee keer winnen. Iedereen schreef ons af, dus de nacompetitie zou al een overwinning zijn. En dan blijven we er in ook!"

Peters speelde in het verleden voor FC Twente. Voor hem is het dus een bijzonder duel: "Vrienden van mij hebben een seizoenskaart in Vak-P, de harde kern. Het blijft mijn cluppie. Ze gunnen mij het beste, zeker nu FC Twente wel veilig is. Maar als we nu weer een penalty krijgen ga ik gewoon weer achter de bal staan, hoor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner