15.04.2016 12:23

ADO lijkt dragende krachten kwijt te raken

ADO Den Haag-verdediger Timothy Derijck gaat het kopduel aan met zijn tegenstander van Vitesse; Dominic Solanke. (22-11-2015)
ADO Den Haag-verdediger Timothy Derijck gaat het kopduel aan met zijn tegenstander van Vitesse; Dominic Solanke. (22-11-2015)

De financiële problemen van ADO  Den Haag heeft nu ook een weerslag op de selectie. De kans is groot dat Timothy Derijck en Vito Wormgoor na dit seizoen ADO zullen verlaten. De twee transfervrije spelers kunnen zich niet vinden in de aanbieding van hun club en gaan niet akkoord.

Derijck schrok zelfs van de aanbieding, beweert het Algemeen Dagblad. De Belg mag volgens het dagblad wel blijven, maar hij moet de helft van zijn salaris inleveren. Zijn huidige contract zou automatisch verlengd worden als de mandekker dit seizoen 25 wedstrijden zou spelen. Om hier onderuit te komen zet ADO Den Haag hem de laatste twee wedstrijden op de tribune. "We kunnen het ons in financieel opzicht niet veroorloven", klinkt de uitleg van John Metgod.

Ook Wormgoor was niet tevreden over de aanbieding die ADO hem deed. De technisch manager gaf Dick van Burik, zaakwaarnemer van Wormgoor, aan onder welke voorwaarden die centrale verdediger mag verlengen: "Het is niet zo dat ik na dat gesprek dacht: dit moeten we doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner