15.04.2016 20:58

Update: Ajax krijgt geen dispensatie voor Tete

Ajax moet het zondag in de topper tegen FC Utrecht nog stellen zonder Kenny Tete. De net herstelde verdediger zit namelijk bij de selectie van Jong Ajax, dat het opneemt tegen RKC Waalwijk.

De rechtsback speelde vorige week ook al een uur mee met het tweede elftal van de Amsterdammers. Toen werd er met 2-0 gewonnen van FC Emmen. Het is nog niet helemaal zeker of Tete vanavond kan meespelen tegen RKC. Ajax is nog in afwachting van de KNVB, omdat er dispensatie moet worden aangevraagd. Zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal dateert van 23 januari. Toen blesseerde Tete zich in de wedstrijd tegen Vitesse aan zijn enkel.

Het is ook nog onduidelijk of trainer Frank de Boer zondag een beroep kan doen op Mitchell Dijks. De linksback kampt met lichte klachten aan zijn voet. Hij deed vrijdag ook niet mee met de groepstraining van Ajax.

Update: 15-04-2016 20:58:

Kenny Tete kan niet voor een tweede keer dit seizoen uitkomen voor Jong Ajax. De rechtsback, die hersteld is van een enkelblessure, speelde vorige week via dispensatie tegen FC Emmen in de Jupiler League, maar de KNVB werkte vrijdagavond niet mee. 

Tete speelde dit seizoen al meer dan vijftien wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waardoor het voor de verdediger niet meer toegestaan is om voor Jong Ajax uit te komen in de Jupiler League. Bij speciale gevallen, zoals een speler die hersteld is van een blessure, wil de KNVB nog wel eens uitzondering maken, zoals dat vorige week gebeurde.

De voetbalbond gaat echter niet twee keer mee met een verzoek van Ajax, waardoor Jong Ajax het tegen RKC Waalwijk zonder Tete moet stellen. De twintigjarige vleugelverdediger speelde dit seizoen negentien wedstrijden in de Eredivisie en kwam daarnaast ook tien keer in actie tijdens andere competities. Tete blesseerde zich in januari aan zijn enkel en speelde sindsdien niet meer in de hoofdmacht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner