15.04.2016 21:53

Gelegenheidsspits Teijsse op dreef voor Eagles

Door veel blessures moest Go Ahead Eagles vrijdagavond met verdediger Kenny Teijsse in de spits spelen tegen Helmond Sport. De van oorsprong linksback scoorde tweemaal, waarmee hij een groot aandeel had in de 0-4 zege van zijn ploeg.

Voor Helmond Sport is de laatste weken elke wedstrijd een finale in de strijd om de play-off tickets. In eigen huis straalde de ploeg dat ook duidelijk uit. Tegen Go Ahead Eagles begon de ploeg sterk en overtuigend. Echte kansen bleven uit, totdat Gyrano Kerk na twaalf minuten door Lars Lambooij in de zestien werd neergehaald. Sam Strijbosch vergat dit cadeautje uit te pakken, hij schoot de penalty hoog over.

Na deze gemiste kans op een voorsprong gaf Helmond Sport de controle uit handen. Na een kwart wedstrijd werden de Eagles sterker en de bezoekers wisten zichzelf wel te belonen. Vanaf rechts leverde Darren Maatsen een piekfijne voorzet af op het hoofd van gelegenheidsspits Kenny Teijsse, die de bal snoeihard achter Wouter van der Steen kopte voor de 0-1.

Na de rust golfde het spel op en neer, zonder dat de doelmannen hierbij in actie kwamen. Beide ploegen probeerden diverse aanvallen op te zetten, maar veelal sneuvelden de pogingen in schoonheid, nog voordat de verdediging van de tegenpartij werd bereikt.

Richting het einde van de wedstrijd, toen de vermoeidheid bij beide ploegen toe begon te slaan, kreeg Helmond Sport wat meer kansen. De schoten van de thuisploeg waren echter niet lastig genoeg om het doelman Theo Zwarthoed echt lastig te maken. Aan de andere kant sloeg Teijsse tien minuten voor tijd wel weer toe. Een uitverdedigde bal werd door hem knap gecontroleerd en met een halve volley heel beheerst binnengeschoten voor de beslissing in de wedstrijd.

In de blessuretijd zorgde Maatsen ook nog voor de 0-3 en 0-4. Eerst behield Randy Wolters in de zestien het overzicht. Beheerst gaf hij de bal breed op zijn collega-aanvaller, die in een leeg doel binnen kon tikken. Niet veel later won invaller Elvio van Overbeek sterk zijn duel en ook Van Overbeek behield het overzicht. De bal was weer goed op de rechter van Maatsen en wederom schoot hij de bal binnen.

Door deze 0-4 nederlaag is het seizoen van Helmond Sport nu echt voorbij. De laatste twee wedstrijden zijn voor de sportieve plicht, aangezien er niets meer te halen valt op het gebied van promotievoetbal. Go Ahead Eagles bewijst zichzelf een goede dienst in de strijd om plek vijf. Door deze winst en door de nederlaag van FC Emmen, de ploeg ging met 4-1 onderuit tegen MVV, heeft de formatie uit Deventer nu een gat van vier punten te pakken.

Door: Dennis Korpel