16.04.2016 19:03

Van den Brom en Jans passen elftallen aan

Ben Rienstra neemt op technische wijze de bal mee tijdens het duel PEC Zwolle - AZ Alkmaar in de Eredivisie. (13-12-2015)
Ben Rienstra neemt op technische wijze de bal mee tijdens het duel PEC Zwolle - AZ Alkmaar in de Eredivisie. (13-12-2015)

John van den Brom en Ron Jans hebben enkele aanpassingen aan hun elftallen aangebracht. In hun teams, AZ en PEC Zwolle, zijn in totaal vijf wijzigingen te vinden ten opzichte van vorige week.

Van den Brom heeft gekozen om op ieder van de drie veldlinies een wijziging te doen. Zo staat rechtsback Mattias Johansson vanavond weer aan de aftrap, in plaats van Derrick Luckassen. Ook Thom Haye is zijn basisplaats kwijtgeraakt; zijn vervanger is Ben Rienstra. De laatste naam die in het met 4-2 verloren duel met sc Heerenveen nog wel begon, maar nu op de bank zit, is Levi García. Van den Brom heeft gekozen voor Dabney dos Santos in de aanval. De negentienjarige vleugelspeler speelt zijn vijftigste duel in de hoofdmacht van AZ. De andere acht spelers die meededen in Heerenveen, zijn ook tegen PEC terug te vinden op het veld.

Ook Jans heeft niet stilgezeten in de samenstelling van zijn basiselftal. De 57-jarige oefenmeester heeft te kampen met het gemis van veel spelers, waaronder Bram van Polen. De aanvoerder raakte geblesseerd in de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. Bart Schenkeveld vervangt hem. Daarnaast is Kingsley Ehizibue gepasseerd door Jans. De matige spelende buitenspeler werd tegen Roda in de rust al naar de kant gehaald en is dus ook zijn basisplaats kwijt. Rick Dekker is zijn vervanger. De overige negen spelers die begonnen tegen Roda, starten wel in het AFAS Stadion.

De wedstrijd is vanaf 19.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner