18.04.2016 14:17

Milik: "Janssen gaf me de kans te vallen"

Arkadiusz Milik kan juichen na het scoren van de 2-2 tijdens het competitieduel Ajax - FC Utrecht (17-04-2016).
Arkadiusz Milik kan juichen na het scoren van de 2-2 tijdens het competitieduel Ajax - FC Utrecht (17-04-2016).

Arkadiusz Milik heeft lak aan een eeuwenoude 'voetbalwet'. De speler op wie de overtreding is begaan mag de strafschop niet nemen. De Pool deed dat zondagmiddag wel én was bovendien trefzeker. Ajax hield daardoor een punt over aan het competitieduel met FC Utrecht (2-2).

"Voor mij telt die regel niet", aldus Milik in gesprek met De Telegraaf. "Ik had het gevoel dat ik zou scoren en dacht er niet aan dat dit misschien de kampioenspenalty is. Dat weten we over drie wedstrijden. Het was hoe dan ook mij belangrijkste strafschop", aldus de Pool, die tijdens de wedstrijd dacht dat de strafschop terecht was. "Tijdens de wedstrijd had ik het gevoel dat het een penalty was."

"Er was contact en daardoor viel ik", vervolgt Milik. "Op tv lijkt het alsof hij (Willem Janssen, red.) de bal raakt, maar hij gaf me de kans te vallen. We hadden geluk. En dat heb je nodig als je kampioen wilt worden", aldus de spits, die Ajax matig zag voetballen. "We maakten zo veel fouten. En waarom is me een raadsel. Was het de concentratie of het nieuwe systeem? De trainingen gingen perfect. Woensdag in Heerenveen zal het echt veel beter moeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner