18.04.2016 19:44

Sloveense koploper ontslaat trainer na racisme

Marko Nikolic is niet langer de trainer van Olimpija Ljubljana. De 36-jarige Serviër is aan de dijk gezet naar aanleiding van racistische opmerkingen die hij naar één van zijn eigen spelers maakte.

Blessing Eleke, een twintigjarige Nigeriaanse aanvaller, was het slachtoffer van de uitbarsting van de oefenmeester. Eleke had naar Nikolic’ zin een doelpunt wat al te enthousiast gevierd, waarop hij Eleke vrij vertaald een ‘zwarte idioot’ noemde. Die opmerking heeft hem de kop gekost, zo blijkt maandag. De voorzitter van de club uit de hoofdstad van Slovenië, Milan Mandaric, zegt op de clubwebsite dat hij een dergelijke uitspraak domweg met geen mogelijkheid onopgemerkt voorbij kon laten gaan.

Het tumult komt niet bepaald gelegen voor Olimpija, waar met Danko Lazovic een bekende onder contract staat. De club is met NK Maribor in een hevige titelstrijd verwikkeld. Met nog zes punten te gaan heeft Olimpija twee punten voorsprong. Begin mei treffen de beide kampioenskandidaten elkaar in Ljubljana. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner