20.04.2016 19:54

Bazoer en El Ghazi wissel, Serero in de basis

Vlak voor tijd heeft Riechedly Bazoer de 3-2 tegen NEC op zijn schoen, maar de middenvelder van Ajax mist. De verschrikking is van Bazoers gezicht af te lezen. (13-03-2016)
Vlak voor tijd heeft Riechedly Bazoer de 3-2 tegen NEC op zijn schoen, maar de middenvelder van Ajax mist. De verschrikking is van Bazoers gezicht af te lezen. (13-03-2016)

Riechedly Bazoer is door Frank de Boer buiten de basis gelaten voor het cruciale duel met sc Heerenveen. De oefenmeester van Ajax is niet tevreden over het optreden van de tiener tegen FC Utrecht en stelt Thulani Serero op. Bij sc Heerenveen is Jerry St. Juste niet fit genoeg om te spelen.

"Hij is wat minder in vorm", doelt De Boer over zijn keuze om Bazoer te passeren voorafgaand aan de wedstrijd met sc Heerenveen in gesprek met FOX Sports. Tegen de Friezen stuurt de trainer van Ajax zijn vertrouwde formatie (4-3-3) weer het veld op, maar doet dat dus zonder de jonge middenvelder. Bazoer deed dit seizoen al 28 keer mee en stond 27 keer in de basis.

Gisteravond won PSV van Vitesse (2-0), wat betekent dat Ajax van sc Heerenveen moet winnen om de koppositie te heroveren.  De Boer heeft wel weer in plek ingeruimd voor Mitchell Dijks. Dat gaat ten koste van Daley Sinkgraven, die tegen FC Utrecht als extra middenvelder fungeerde. Doordat Lasse Schöne terugkeert in de basis, zit ook Anwar El Ghazi op de bank.

Ajax-trainer De Boer acht Kenny Tete, die tegen FC Utrecht na maandenlange blessureleed zijn rentree maakte, nog niet fit genoeg voor een basisplaats. Dat betekent dat de achterhoede wordt gecompleteerd door Joël Veltman, Mike van der Hoorn en Nick Viergever.

Thuisploeg sc Heerenveen treedt ten opzichte van Excelsior met een wijziging aan. St. Juste is namelijk niet fit genoeg om te spelen. De verdediger annex middenvelder viel afgelopen weekend tegen Excelsior nog uit met een enkelblessure en wordt vervangen door Morten Thorsby. Bij winst doen de Friezen niet alleen PSV een plezier, ook heeft de ploeg van Foppe de Haan theoretisch nog een kans om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

De wedstrijd is vanaf 20.45 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner