20.04.2016 23:42

Dijks: De adrenaline gierde door mijn lijf"

Met een goede wedstrijd tegen sc Heerenveen bewees Mitchell Dijks woensdagavond dat hij van grote waarde kan zijn voor Ajax. De linksback, afgelopen zondag nog gepasseerd tegen FC Utrecht, had een aandeel in beide treffers van zijn ploeg in Friesland (0-2). "Ik ben blij dat ik mijn voeten heb kunnen laten spreken", zei hij.

Dijks moest zondag toekijken omdat trainer Frank de Boer drie verdedigers voldoende vond tegen FC Utrecht, dat meestal slechts met twee aanvallers speelt. "Ik had het echt heel lastig op de bank", erkende Dijks na de zege van zijn ploeg op sc Heerenveen. "De adrenaline gierde door mijn lijf. Ik wilde zo graag het veld in en die muur van FC Utrecht slopen."

De Boer besloot echter anders en dus verliet Dijks zondag met een enorme kater de ArenA. Tot overmaat van ramp raakte hij vlak na het duel met FC Utrecht ook nog betrokken bij een verkeersongeluk. "Het was niet mijn schuld maar ik was er met mijn hoofd niet bij. Ik had het er echt heel moeilijk mee. Ik hoorde van mijn ploeggenoten dat ze me gemist hadden. Dat was leuk en aardig, maar ik had liever gespeeld."

Linkerflank

Dijks mocht tegen sc Heerenveen zijn vertrouwde positie links in de defensie weer innemen. De lange verdediger stond verdedigend zijn mannetje en zorgde voor dreiging als hij op de linkerflank naar voren trok. In de eerste helft schonk hij Davy Klaassen een mooie kans. In de tweede helft won Dijks een strafschop voor Ajax toen hij een bal tegen de arm van Kenneth Otigba trapte.

De linksback bereidde ook de tweede treffer van Arek Milik voor maar incasseerde in de slotfase eveneens een gele kaart die hem het volgende duel met FC Twente kost. "Ik vond het geen gele kaart". zei hij. "Joey van den Berg ging makkelijk liggen. Maar het was dom van me."

Trainer De Boer was tevreden met het optreden van Dijks maar vertelde ook dat hij geen spijt heeft dat hij de linksback niet tegen FC Utrecht heeft laten spelen. "Dat doen we wel vaker als we tegen ploegen met slechts twee spitsen voetballen en dat gaat bijna altijd goed."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner