23.04.2016 11:27

Ulderink over Nouri: "Twee jaar langer nodig"

Abdelhak Nouri tijdens het Youth League-duel tussen Ajax A1 en Sevilla A1. (09-02-2016)
Abdelhak Nouri tijdens het Youth League-duel tussen Ajax A1 en Sevilla A1. (09-02-2016)

Binnen Ajax is het talent van Abdelhak Nouri al jaren bekend. Afgelopen vrijdag maakte de creatieve middenvelder tegen Volendam zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Nouri kreeg na afloop dan ook de complimenten van zijn trainer Andries Ulderink.

"Hij heeft een aantal goede dingen laten zien en heeft ook in verdedigend opzicht de nodige arbeid geleverd. Dat laatste doet hij meer dan aan het begin van het seizoen, dus in dat opzicht is ook al een goede ontwikkeling te zien. Of Nouri klaar is voor het eerste? Ik denk dat we met Appie geduld moeten hebben en ik hoop dat hij dat zelf ook heeft", zegt de trainer voor de camera’s van RTV Noord-Holland.

Nouri deed al achttien keer mee met Jong Ajax in de Jupiler League. Een goede zaak volgens Ulderink. "Het staat buiten kijf dat hij kwaliteit heeft, maar wat mij betreft hoeven spelers op achttien-, negentienjarige leeftijd niet direct in het eerste te staan. Sommigen hebben een of twee jaartjes langer nodig." De wedstrijd tegen Volendam eindigde in 1-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner