24.04.2016 17:54

Castelen hattrick-held in belangrijke wedstrijd

Romeo Castelen is momenteel de absolute held van Western Sydney Wanderers. Met een hattrick, in de halve finale op weg naar de landstitel, was Castelen ontzettend belangrijk in de 5-4 zege op Brisbane Roar.

In de A-League leek Castelen met Sydney Wanderers een verloren wedstrijd te spelen, aangezien Brisbane Roar na 23 minuten spelen met 3-0 voor stond. Onder aanvoering van een ontketende oud-speler van Feyenoord kwam Sydney Wanderers weer op een 4-3 voorsprong. Nog voor het eindsignaal werd de 4-4 gemaakt waardoor er verlengd moest worden.

Dario Vidošić maakte de verlossende treffer, waardoor Sydney Wanderers won. "De instelling van de jongens was ongelooflijk", zei Castelen na afloop tegen de Australische pers. "We hebben eraan gewerkt. We geven nooit op, we houden altijd het vertrouwen en dat hebben we nu laten zien", vervolgde Castelen.

"Je kan het vergelijken met een grote wedstrijd in Europa. Alleen jammer dat het stadion een beetje klein was. Maar de sfeer voelde vandaag aan alsof er vijftigduizend man zaten." In de finale op 1 mei wacht Adelaide United, dat vrijdag 4-1 won van het Melbourne City FC van trainer John van 't Schip.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner