24.04.2016 18:23

Olde Riekerink wint eerste wedstrijd met Gala

Jan Olde Riekerink heeft vijf wedstrijden moeten wachten op een overwinning van zijn ploeg in de Turkse competitie. Zondag was het dan zover, want Galatasaray was met 4-1 te sterk voor concurrent Kasımpaşa SK.

Zonder Wesley Sneijder en Ryan Donk had de ploeg van Olde Riekerink weinig moeite met de bezoekers. In de eerste helft bleef Kasımpaşa nog bij, want met rust stond het 1-1 door doelpunten van Bilal Kisa van Galatasaray en Oscar Scarione van de uitploeg. Na rust bleek de Turkse grootmacht toch een maatje te groot.

Lukas Podolski zette zijn ploeg na ruim een uur spelen op een 2-1 voorsprong. Nadat Selçuk İnan de ploeg op 3-1 had gezet, besliste Podolski in de laatste minuut de eindstand: 4-1. Door de overwinning wipt Galatasaray van de achtste plek over Kasımpaşa heen en staat het nu zesde. De ploeg van Sneijder is wel al lang uitgeschakeld in de competitie, daar het 26 punten minder heeft dan koploper Beşiktaş.