25.04.2016 19:10

Armoedig Milan onderuit tegen laagvlieger

Hellas Verona mag nog een sprankje hoop koesteren op een langer verblijf in de Serie A. De hekkensluiter won maandag de thuiswedstrijd tegen AC Milan (2-1).

Hellas Verona kan maandagavond alsnog degraderen als Carpi voor eigen publiek Empoli verslaat. Het verschil tussen beide ploegen is nu zeven punten, met nog drie volledige speelronden in de Serie A voor de boeg.

Urby Emanuelson kwam niet in actie voor Hellas. Hij tekende eind december een contract bij de landskampioen van 1985. AC Milan, waarvoor Emanuelson ook uitkwam, staat na de nederlaag op de zesde plaats van de ranglijst.

De tegenstander van Juventus in de bekerfinale kwam op voorsprong door Jeremy Menez. Hellas kreeg in de tweede helft een strafschop cadeau. Giampaolo Pazzini benutte het buitenkansje vanaf elf meter. Diep in blessuretijd schoot Luca Siligardi de thuisploeg naar de vierde zege van het seizoen.