28.04.2016 19:29

Toch fors prijskaartje om de nek van Ings

Danny Ings scoort zijn eerste uitdoelpunt in het shirt van Liverpool. Op bezoek bij Everton maakt hij vlak voor rust de openingstreffer. (04-10-2015)
Danny Ings scoort zijn eerste uitdoelpunt in het shirt van Liverpool. Op bezoek bij Everton maakt hij vlak voor rust de openingstreffer. (04-10-2015)

Liverpool is alsnog een forse transfersom kwijt voor Danny Ings. De aanvaller kwam afgelopen zomer transfervrij over van Burnley, dat via de opleidingsvergoeding echter recht had op een transfersom, vanwege de leeftijd van Ings. Liverpool moet ruim tien miljoen euro betalen. Daarnaast krijgt Burnley twintig procent van de volgende transfersom die Liverpool ontvangt voor Ings. 

Dit maakt de club donderdag bekend via de officiële kanalen. Het bedrag bestaat uit een transfersom van een kleine acht miljoen euro en ongeveer twee miljoen aan diverse bonussen. Een speciaal committee bepaalde dit, Liverpool accepteerde de uitspraak. "Wij denken dat het proces eerlijk is verlopen en wij respecteren de uitspraak", valt te lezen op de clubwebsite van de halve finalist in de Europa League.

Het wrange van dit nieuws is dat Ings dit seizoen nog geen tien wedstrijden speelde voor Liverpool. Door blessureleed kwam hij slechts vijf keer uit in de Premier League, twee keer in de Europa League en één keer in de League Cup. Liverpool betaalde dus ruim één miljoen euro per wedstrijd voor de 23-jarige Ings.

Burnley, de oud-werkgever van Ings, degradeerde vorig seizoen uit de Premier League, maar heeft in de Championship de beste papieren om rechtstreeks te promoveren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner