28.04.2016 20:32

Konoplyanka in de basis tegen landgenoten

Sevilla begint in Oekraïne met Evgen Konoplyanka in de basis. De spits kwam afgelopen zomer over van Dnipro Dnipropetrovsk en kwam voor Sevilla tot dusver in vijf Europa League-wedstrijden in actie. In die vijf wedstrijden kwam hij nog niet tot scoren. Ook in de competitie komt Konoplyanka nog niet echt los. Na 29 duels staat zijn teller op vier treffers, waarvan de laatste ruim een maand geleden.

Verder staat bij de Spanjaarden David Soria op doel. De keeper staat dit seizoen alle Europa League-wedstrijden onder de lat. Sergio Rico, de doelman in de competitie, neemt daardoor gewoon weer plaats op de bank. Daar wordt hij onder meer bijgestaan door Michael Krohn-Dehli, die onder meer bij Ajax en Sparta onder contract heeft gestaan.

Shakhtar speelt met de sterkst mogelijke opstelling. De nummer twee van de competitie zet vol in op de Europa League dit seizoen. Trainer Mircea Lucescu gaf dat afgelopen weekend ook aan. Na het 1-1 gelijkspel in de competitie liet hij weten dat zijn spelers in gedachte al bij de wedstrijd tegen Sevilla zaten.

De wedstrijd is vanaf 21:05 uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner