28.04.2016 21:22

Tweede keeper Waterman kampioen met club

Boy Waterman (l.) keert in de Europa League-groepswedstrijd tussen Schalke 04 en APOEL Nicosia een penalty van Dennis Aogo. (26-11-2015)
Boy Waterman (l.) keert in de Europa League-groepswedstrijd tussen Schalke 04 en APOEL Nicosia een penalty van Dennis Aogo. (26-11-2015)

Boy Waterman heeft zijn eerste hoofdprijs in zijn voetballoopbaan gewonnen. De oud-goalie van onder andere AZ en PSV werd landskampioen op Cyprus met APOEL Nicosia. Waterman begon als eerste doelman bij de club, maar zat de laatste maanden op de bank. Ook in de kampioenswedstrijd van APOEL Nicosia moest Waterman toekijken.

De ploeg won met 2-0 van directe concurrent AEK Larnaca en dat was in de play-offs voor het kampioenschap voldoende voor de titel. Eerder toonde APOEL Nicosia zich ook al de beste in de reguliere competitie. Waterman, die in 2007 Europees kampioen werd met Jong Oranje en in 2012 de Johan Cruijff Schaal won met PSV, keepte dit seizoen 28 wedstrijden voor de Cyprioten, waarvan zestien in de competitie en twaalf in de Europese competities. 

APOEL Nicosia werd uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi van de Champions League, maar plaatste zich wel voor de groepsfase van de Europa League. Waterman keepte het volledige toernooi en hield zelfs een strafschop tegen (foto), maar de eilandbewoners legden het af tegen Schalke 04, Sparta Praag en Asteras Tripolis en werden zodoende voor de knock-outfase uitgeschakeld.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner