29.04.2016 14:05

Vitesse gooit twee talenten voor de leeuwen

Thomas Oude Kotte (r.) komt in het veld voor Kosuke Ota en maakt zijn debuut voor Vitesse tijdens de uitwedstrijd tegen PSV. (19-04-2016)
Thomas Oude Kotte (r.) komt in het veld voor Kosuke Ota en maakt zijn debuut voor Vitesse tijdens de uitwedstrijd tegen PSV. (19-04-2016)

Julian Lelieveld en Thomas Oude Kotte maken zondag hun basisdebuut voor Vitesse. De jeugdspelers krijgen tegen FC Utrecht een kans van trainer Rob Maas omdat een aantal vaste krachten ontbreekt.

Maikel van der Werff, Sheran Yeini en Kevin Diks zijn geschorst en kunnen daardoor niet meespelen tegen de verliezend bekerfinalist. Lelieveld (18) mocht tot nu toe één keer opdraven in de hoofdmacht van Vitesse. Dat was in de kwalificatiewedstrijd van de Europa League tegen Southampton. Oude Kotte (20) maakte in de vorige speelronde tegen PSV (2-0 verlies) zijn debuut.

Vitesse is door een aantal slechte resultaten teruggezakt naar de negende plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers zullen de komende twee wedstrijden nog een positie moeten stijgen om deel te nemen aan de play-offs om Europees voetbal. "Het is voor het eerst dat we het niet meer in eigen hand hebben. We moeten winnen. Voor beide ploegen zijn de belangen groot. Kijken wie er zondag als sterkste uit de strijd komt", aldus Maas op de persconferentie van vrijdag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner