30.04.2016 09:28

Grote namen ontbreken in voorselectie Brazilië

Dunga, de Braziliaanse bondscoach, heeft enkele opvallende beslissingen gemaakt in zijn voorselectie voor de Copa América. Zo ontbreken spelers als Neymar (FC Barcelona), Marcelo (Real Madrid), David Luiz en Thiago Silva (beiden Paris Saint Germain) op het eindtoernooi in de Verenigde Staten.

Van Neymar was al langer bekend dat hij bij één toernooi buiten de boot zou vallen. Werkgever FC Barcelona wilde namelijk niet dat de aanvaller op zowel de Copa América als de Olympische Spelen in actie kwam. Dunga heeft hier gehoor aan gegeven en kiest dus voor andere namen in de aanval tijdens het Amerikaanse toernooi, waarop Brazilië het opneemt tegen Ecuador, Haiti en Peru.

Het is niet duidelijk of spelers als David Luiz en Marcelo ook geen toestemming hebben gekregen van hun clubs om uit te komen op het toernooi. De situatie van Paris Saint-Germain-verdediger Thiago Silva ligt wat anders. De mandekker staat er niet goed op bij Dunga en komt sinds de laatste editie van de Copa América niet meer in de plannen van de bondscoach voor.

Brazilië beschikt ook zonder Neymar, Marcelo, David Luiz en Thiago Silva over een prima selectie. Zo kan Dunga wel beschikken over spelers als Roberto Firmino, Coutinho (beiden Liverpool), Hulk (Zenit Sint-Petersburg), Oscar (Chelsea) en Filipe Luís (Atlético Madrid). Het toernooi in de Verenigde Staten gaat begin juni van start. De Olympische Spelen staan twee maanden later op de agenda.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner