04.05.2016 09:44

Doelman Ten Rouwelaar kondigt afscheid aan

Ten Rouwelaar viert de 2-0 van NAC tegen Feyenoord
Ten Rouwelaar viert de 2-0 van NAC tegen Feyenoord

Jelle ten Rouwelaar stopt aan het einde van dit seizoen met het betaald voetbal. De 35-jarige doelman hoopt dat hij met een promotie naar de Eredivisie afscheid kan nemen van NAC Breda. Ook weet hij al wat hij daarna gaat doen: als keeperstrainer aan de slag bij zijn huidige club.

Ten Rouwelaar heeft achttien seizoenen in het betaald voetbal achter de rug. In die tijd kwam hij uit voor FC Emmen, PSV, FC Groningen, FC Twente, FC Zwolle, FC Eindhoven, Austria Wien en NAC. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de doelman waarom hij zijn handschoenen opbergt: "Het was niet ineens van: 'Nu is het klaar en stop ik ermee'. De exacte datum weet ik niet meer. Wel dat ik ging nadenken. Ik heb veel gesprekken gevoerd, met mijn vrouw Cindy en mensen binnen NAC."

Ten Rouwelaar verwacht dat hij de adrenaline, het applaus en het publiek zal gaan missen."Daar ben ik nieuwsgierig naar, misschien denk ik wel: verdomme, ik wil op het veld staan. Maar goed, ik krijg nu de mogelijkheid van de club om mezelf te ontwikkelen op een ander vlak. Als keeperstrainer. Het is mooi geweest. Echt, het is tijd voor iets anders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner