04.05.2016 12:13

Spits Toni zet punt achter voetbalcarrière

Luca Toni in actie voor zijn club Hellas Verona (06.12.2015).
Luca Toni in actie voor zijn club Hellas Verona (06.12.2015).

De Italiaanse spits Luca Toni heeft besloten dat het genoeg is geweest. Toni zal zondag tegen Juventus zijn laatste wedstrijd voor Hellas Verona spelen. De 38-jarige aanvaller heeft besloten om na tweeëntwintig seizoenen betaald voetbal te stoppen.

Vorig jaar was Toni nog gedeeld topscorer van de Serie A met 22 goals namens toenmalig middenmoter Hellas. Hij mag zich daarmee de oudste topscoorder van de serie A noemen. Dit seizoen gaat het een stuk minder met de spits én de club. Hellas is de hekkensluiter en is al gedegradeerd naar de Serie B. Door blessureleed en een conflict met de trainer kwam Toni slechts 22 competitieduels in actie dit seizoen en was vijfmaal trefzeker.

Toni heeft bij maar liefst zestien verschillende clubs gespeeld. Naast zijn huidige club Hellas Verona waren dat Modena, Empoli, Fiorenzuola, Lodigiani, Treviso, Vicenza, Brescia, Palermo, Fiorentina, Bayern München, AS Roma, Genoa, Juventus, Al Nasr en Fiorentina. Ook kwam hij 47 keer uit voor het Italiaanse elftal. Zijn hoogtepunt kwam in 2006 toen hij wereldkampioen met Italië werd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner