04.05.2016 12:30

Trabzonspor moet boeten voor wantoestanden

De tuchtcommissie van de Turkse voetbalbond heeft de straf bekend gemaakt voor Trabzonspor. De Turkse club wordt zwaar gestraft voor incidenten die gebeurden tijdens de gestaakte thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe. De club zal vier thuisduels zonder publiek moeten spelen. Ook legde de Turkse voetbalbond een boete op van 280.000 euro.

Op 24 april, thuis tegen Fenerbahçe, ging het helemaal mis in het stadion. Bij een 0-4 achterstand besloot een boze supporter van de tribune af te komen en de assistent-scheidsrechter tegen de grond te werken en te slaan. De arbiter besloot om na dit incident de wedstrijd te staken. Vorige week werd al bekend gemaakt door de voetbalbond dat de 0-4 tussenstand ook de eindstand zal zijn.

Trabzonspor werd ook bestraft voor het toelaten van fans zonder geldige tickets en voor kwetsende spandoeken en spreekkoren van de eigen aanhang. Trabzonspor zal de straf ook meenemen naar volgend seizoen, aangezien de huidige nummer twaalf nog maar twee thuiswedstrijden speelt dit seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner