05.05.2016 19:11

Jonge Belgen beginnen het EK met winstpartij

De talenten van België zijn goed begonnen aan het Europees Kampioenschap voor spelers onder de zeventien in Azerbeidzjan. Met een 2-0 winst op de leeftijdsgenoten uit Schotland is de kwartfinale al een stuk dichterbij gekomen.

Het EK begon donderdag met de wedstrijd tussen Oostenrijk u17 en Bosnië-Herzegovina u17 (2-0), daarna waren Duitsland en Oekraïne aan de beurt (2-2). België won vervolgens van Schotland en gastland Azerbeidzjan staat momenteel op een flinke achterstand tegen Portugal. Bij België speelde Franco Antonucci mee, die vorig jaar de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax.

Ook de Nederlandse talenten zijn erbij in Azerbeidzjan. De selectie van bondscoach Kees van Wonderen is in een loodzware poule gekoppeld aan Spanje, Italië en Servië. Oranje komt vrijdag pas in actie tegen Spanje, speelt daarna tegen Italië en sluit af tegen de Serven. De nummers één en twee van de vier groepen plaatsen zich voor de kwartfinales van het toernooi. De jonge spelers van Frankrijk zijn regerend kampioen van Europa, Nederland werd twee keer eerder Europees kampioen bij de u17-categorie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner