05.05.2016 19:32

Menzo wil weer opleiden voor Ajax in Afrika

Stanley Menzo, de kersverse hoofd jeugdopleiding bij Ajax Cape Town, moet de banden tussen de Zuid-Afrikaanse club en Ajax verbeteren. De oud-doelman is van plan om weer ouderwets bij te dragen aan de talentontwikkelingen.

In het verleden maakten Thulani Serero, Eyong Enoh en Steven Pienaar de overstap naar Amsterdam, maar na die periode kwamen de talenten van Ajax Cape Town niet verder dan proefperiodes bij de Nederlandse formatie. De verhoudingen tussen de clubs werd grimmiger, maar nu Menzo officieel is aangesteld als hoofd jeugdopleiding, lijkt Ajax snel weer nieuwe spelers te kunnen verwachten.

"Voor het jeugdvoetbal in Zuid-Afrika is vier weken geleden het seizoen weer begonnen. Precies toen kwam ik aan bij Ajax Cape Town. Een tijdje geleden werd ik gebeld door Edwin van der Sar over mijn toekomstplannen en ambities en toen viel de naam Ajax Cape Town, waar Amsterdam weer de banden mee wilde aanhalen", legt Menzo op de clubwebsite van Ajax het proces van zijn aanstelling uit.

Het doel van de oud-goalie is duidelijk. "De talenten helpen ontwikkelen die het niveau Pienaar en Serero kunnen halen voor Ajax én Ajax Cape Town. Daarin hebben we wel een inhaalslag te maken denk ik, want de laatste jaren is er wat ik begrijp door budgettaire afwegingen wel het een en ander teruggedraaid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner