06.05.2016 10:55

Knieblessure kost Oxlade-Chamberlain zijn EK

Alex Oxlade-Chamberlain zal niet deelnemen aan het Europees Kampioenschap aankomende zomer. De razendsnelle speler van Arsenal heeft een knieblessure opgelopen en staat daardoor acht weken buitenspel. 

Het EK start op 10 juni en ook bij een snel herstel zal dat te vroeg zijn voor de aanvaller van de club uit Londen. Al sinds februari kampt Oxlade-Chamberlain met een kwetsuur aan zijn knie, maar door een terugval gaat het EK aan hem voorbij. De medische staf van Arsenal bracht manager Arsène Wenger nog meer slecht nieuws.

Ook Per Mertesacker komt namelijk dit seizoen niet meer in actie voor The Gunners. "Het seizoen van Mertesacker is afgelopen vanwege een hamstringblessure. Santi Cazorla is fit, hij heeft geen terugslag gekregen na zijn wedstrijd bij de reserves", gaf de oefenmeester aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Manchester City.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op rivaal Tottenham Hotspur drie punten. Wenger denkt dat zijn ploeg nog kans maakt om tweede te worden. "We hebben de hoop nog niet opgegeven en blijven vechten." Daarnaast had hij mooie woorden over voor kampioen Leicester City. "Ze hebben een fantastische teamspirit en waren defensief erg efficiënt. Het is een grote verrassing."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner