06.05.2016 22:20

Ajax strikt ook Heitinga en Knopper als trainers

Ajax heeft naast Patrick Kluivert, die volgend seizoen trainer van de A1 wordt, ook oud-voetballers John Heitinga en Richard Knopper toegevoegd aan de trainersstaf. Heitinga gaat met de jeugd aan de slag, Knopper wordt trainer in de middenbouw.

Dit meldt de Amsterdamse formatie vrijdag op de clubwebsite. Heitinga begon het huidige seizoen als selectiespeler van Ajax, maar trok zijn conclusies toen hij na een halfjaar geen vaste waarde was bij de Amsterdammers. Heitinga beëindigde zijn carrière en ging zich richten op zijn toekomst. De oud-verdediger kreeg zijn kans om rond te kijken op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax, en schoof aan als analist bij voetbalwedstrijden. Heitinga is tevens individueel trainer bij de Amsterdammers. 

Knopper is momenteel bezig aan zijn derde baan als jeugdtrainer. De 38-jarige stond aan het roer bij ADO Den Haag A2 en C1 en is in het huidige seizoen de trainer van de B1 van de Residentieclub. Als laatste voegde Ajax een onbekende trainer toe aan de staf voor de onderbouw. De 29-jarige Oostenrijker Danijel Zenkovic wordt weggeplukt uit de jeugdopleiding van SK Sturm Graz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner