07.05.2016 11:30

Boymans haalt uit richting 'zuurpruim' Verbeek

Robin Pröpper (r.) verwerkt een lange bal niet goed tijdens FC Utrecht - De Graafschap en Ruud Boymans staat al klaar om de bal in te pikken. (20-04-2016)
Robin Pröpper (r.) verwerkt een lange bal niet goed tijdens FC Utrecht - De Graafschap en Ruud Boymans staat al klaar om de bal in te pikken. (20-04-2016)

Ruud Boymans heeft fel gereageerd op de kritiek van zijn oude trainer Gertjan Verbeek. De eindverantwoordelijke bij VfL Bochum stelde dat Boymans geen recht van spreken had, toen de spits van FC Utrecht klaagde over zijn reserverol bij de Domstedelingen.

De 27-jarige spits begon in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie op de bank, toen FC Utrecht het opnam tegen Vitesse. Boymans uitte kritiek op trainer Erik ten Hag, door te stellen dat zijn rendement erg hoog is en dat hij hoort te spelen. Bij Verbeek schoot die uitspraak in het verkeerde keelgat, maar nu heeft hij de woede van Boymans op zijn hals gehaald.

"Meneer Verbeek is een zuurpruim. Hij moet zich vooral bezig houden met zijn eigen club, Bochum is dat geloof ik, in plaats van meningen te verkondigen over andere spelers en trainers. Dat doet hij vaker, ik vind dat schandalig", zijn de harde woorden van de FC Utrecht-spits in het Algemeen Dagblad. Verbeek stelde dat Boymans niet moest klagen, omdat hij nooit fit was.

"Mijn situatie nu bij Utrecht is totaal anders dan bij AZ, ik ben fit. Hij roept maar wat zonder enige kennis van zaken. Bizar gewoon. Het zegt vooral iets over meneer Verbeek, die kennelijk aandacht wil." Boymans en Verbeek werkten van 2011 tot en met 2013 samen bij AZ, maar in die periode kwam de spits tot slechts vijftien wedstrijden en twee doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner