10.05.2016 10:33

'Ook Atlético aast op opgeleefde Fransman'

Hatem Ben Arfa (l.) probeert Kévin Malcuit (r.) te passeren tijdens het competitieduel OGC Nice AS Saint-Étienne (07-05-2016).
Hatem Ben Arfa (l.) probeert Kévin Malcuit (r.) te passeren tijdens het competitieduel OGC Nice AS Saint-Étienne (07-05-2016).

Hatem Ben Arfa kan aankomende zomer een grote stap voorwaarts zetten. De Fransman staat naar verluidt in de belangstelling van FC Barcelona, maar ook Atlético Madrid blijkt geïnteresseerd te zijn in de aanvallende middenvelder van OGC Nice.

De carrière van Ben Arfa leek in de slop te zitten. In de zomer van 2010 vertrok de Fransman van Olympique Marseille naar Newcastle United. Maar zijn avontuur in Engeland werd nimmer een groot succes. In februari 2015 werd zijn contract bij The Magpies definitief ontbonden. Ben Arfa vertrok vrijwel meteen naar Nice, maar mocht niet spelen voor die club. Ben Arfa had al officiële duels gespeeld namens Newcastle United én op huurbasis voor Hull City.

Tijdens het huidige seizoen wist Ben Arfa vriend en vijand te verbazen met zijn goede spel bij Nice. De Franse ploeg staat op een knappe vierde plaats in de Ligue 1 en dat heeft Nice grotendeels te danken aan Ben Arfa, die dit seizoen al zeventien keer wist te scoren. Volgens AS zijn de goede prestaties van Ben Arfa ook opgevallen in Spanje. Naast FC Barcelona zou ook Atlético Madrid nu belangstelling hebben voor de opgeleefde Fransman.

Ben Arfa is aankomende zomer gratis op te halen, aangezien hij een aflopend contract heeft bij Nice.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner