11.05.2016 15:25

Van 't Schip verlengt niet bij Melbourne City

John van 't Schip in actie tijdens de wedstrijd ter ere van de 75e verjaardag van Ajax-boegbeeld Sjaak Swart. (06-07-2013)
John van 't Schip in actie tijdens de wedstrijd ter ere van de 75e verjaardag van Ajax-boegbeeld Sjaak Swart. (06-07-2013)

John van 't Schip gaat zijn contract bij Melbourne City niet verlengen. De Nederlandse coach dient zijn huidige verbintenis bij de Australische club wel gewoon uit.

De 52-jarige Van 't Schip heeft bij Melbourne City nog een contract tot medio 2017. Dat seizoen zal de oud-Ajacied nog wel op de bank zitten in het Melbourne Rectangular Stadion. Van 't Schip slaagde er met zijn ploeg niet in om prijzen binnen te slepen. In de halve finale verloor Melbourne City kansloos van de latere kampioen van de A-League Adelaide United.

Van 't Schip is sinds 2013 bezig aan zijn tweede periode bij Melbourne City. Tussen 2010 en 2012 was de geboren Canadees ook al actief bij de club die eerder Melbourne Heart heette. In de tussentijd was hij een jaar trainer bij het Mexicaanse Guadalajara.

Aan het einde van zijn contract lijkt Van 't Schip te vertrekken uit Australië. Vorig jaar gaf de oud-international al aan een terugkeer bij Ajax wel te zien zitten. "Mocht er in de toekomst ooit nog een gelegenheid zijn om daar in welke functie dan ook te gaan werken, waarom niet?", zei Van 't Schip in mei 2015.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner