14.05.2016 22:27

Nilis: "PSV voelt voor mij als een familie"

Spitsentrainer Luc Nilis tijdens het trainingskamp van PSV op Malta in de winterstop. (05-01-2016)
Spitsentrainer Luc Nilis tijdens het trainingskamp van PSV op Malta in de winterstop. (05-01-2016)

Luc Nilis hoopt nog enige tijd als spitsentrainer bij PSV te kunnen aanblijven. De voormalig speler van de Eindhovenaren heeft het naar zijn zin bij de kampioen van Nederland en bracht onlangs een boek uit.

"Het is mijn doel om dit zo lang te blijven doen als het mogelijk is. Deze rol past perfect bij mij. PSV voelt voor mij als een familie", vertelt Nilis in gesprek met De Telegraaf. De voormalig aanvaller kwam na zijn loopbaan in een zwart gat terecht en raakte verslaafd aan pokeren en gokken. "Het was puur de verwoording van het zwarte gat. Voor mij bestond dat uit die dingen."

"Omdat mijn vrouw mijn levenswijze niet meer aan kon, is ons huwelijk stukgelopen en is ieder zijn eigen weg gegaan. Wat er is gebeurd, is niet goed geweest, maar het ligt nu achter me. Ik ben niet bang dat ik terugval in oude gewoontes. Ik weet goed wat ik heb meegemaakt, maar ik weet ook hoe ik het heb kunnen afsluiten. Dat is voor mij geruststellend."

"Ik heb geleerd hoe ik ermee om moet gaan. Ik heb nooit spijt. Het zijn mijn eigen keuzes. Toen stond ik daar achter. Ik probeer wel te leren van dingen, om het anders te doen. Spijt kun je hebben als je bewust iets slechts doet. Maar de meeste keuzes heb ik gemaakt, omdat ik ze wilde maken. Ik ben sowieso iemand die probeert te relativeren en heel snel weer positief vooruit te kijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner